Isolatie voor nieuwbouwwoningen
Vloerisolatie is bedoeld om je woning in provincie Drenthe energiezuiniger te maken. Een niet geïsoleerde vloer is gemiddeld 11°C terwijl een geïsoleerde vloer gemiddeld 20°C is. Vloerisolatie kan worden toegepast bij bestaande woningen bij een renovatie of bij nieuwbouwwoningen. Bekijk ook deze website van de Gemeente Assen: Assen isolatie.
Soorten vloerisolatie
Je kunt de vloer met verschillende soorten materialen en technieken isoleren. Volgens Isolatie.net (weblink) zijn dit de meest voorkomende technieken voor het isoleren van de vloer:
- Gespoten PUR
- Vloerisolatieplaten EPS platen
- Isolatiechape
Gespoten PUR
De gespoten PUR is bekend om zijn goede dichting en sluit goed aan bij elk gaatje en oneffenheid. Het materiaal haalt, van alle vloerisolatie materialen, de beste lambda waarde uit. Het grote voordeel van gespoten PUR is de keus voor dikte in materiaal en dat het snel te plaatsen is. Het grootste nadeel is dat PUR niet zelf kunt spuiten waardoor de prijs veel hoger valt dan bij andere technieken. De prijs ligt gemiddeld tussen de 30 en 35 euro per m2.
Isolatieplaten – EPS-platen
De EPS platen staan bekend als de geëxpandeerd polystyreen platen. Het zijn één van de beste platen om de vloer mee te isoleren. De plaatsing gaat makkelijk en de isolatiewaarde is hoog. De platen moeten gevestigd worden op een effen ondergrond en zijn daarmee drukbestendig. Je vloer gaat daardoor niet scheuren of inzakken. De prijs ligt gemiddeld tussen de 20 en 25 euro per m2.
Isolerende chape / isolatiebeton
De isolatie verloopt in combinatie van isolatiemateriaal en een cementsamenstelling. Het materiaal bestaat uit polystyreenkorrels met een diameter van 2 tot 6 mm. De isolatie shape moet tussendoor gecombineerd worden met andere vorm van isolatie. Daarmee wordt de isolatiewaarde verkregen. De prijs ligt gemiddeld tussen de 30 en 35 euro per m2.
Krijg ik subsidie voor het isoleren van mijn huis?
Voor eigenaren die zelf in hun eigen koopwoning wonen is het mogelijk dat er via de Vereniging van Eigenaren subsidie wordt aangevraagd voor de isolatie van de woningen. Echter moet de subsidie worden aangevraagd vóórdat men aan de werkzaamheden begint.
Tot eind april 2017 konden particulieren voor het isoleren van hun woning ook subsidie aanvragen. Echter is voor deze groep de subsidie op. In 2019 en 2020 is dat helaas anders, de SEEH-regeling maakt het mogelijk om alsnog een subsidie aan te vragen. Heb je ook al gekeken bij het energieloket of de Rijksoverheid.